Mis vahe on Avis Leasing ja Avis Flex teenustel?

Mis vahe on Avis Leasing ja Avis Flex teenustel?

Täisteenusliising ja pikaajaline autorent on pealtnäha sarnased teenused, kuid tegelikult erinevad mitme nüansi poolest. Sellest, kuidas otsustada, kumb just sulle sobib, räägivad Avis Eesti liisinguosakonna juht Olgert Tamm ja pikaajalise autorendi spetsialist Raili Rits

Periood ja paindlikkus

Lühidalt öeldes on täisteenusliisingu puhul tegemist rätsepalahendusega, kus sõiduki kuumakses sisalduvad lisaks liisingule ja kindlustusele ka näiteks hooldused, rehvivahetused ja autopesud – kõik vastavalt kliendi soovile. Kusjuures kõik eelnev, v.a autopesu, kaasneb ka Avis Flex pikaajalise autorendiga.

Peamine erinevus täisteenusliisingu ja -autorendi vahel on aga paindlikkus ja rendiperioodi pikkus. “Liisingu puhul on keskmine periood 3–4 aastat, kuid rendi puhul jääb see 6–12 kuu vahemikku,” räägib Tamm. 

Pikaajaline autorent on ka tunduvalt paindlikkum. “Klient saab kasvõi iga kuu autot vahetada. Ühel kuul Audi, teisel BMW. See on hea võimalus proovida erinevaid autosid,” räägib Rits. “Liisinguga kaasneb aga pikaajaline kohustus ja klient peab enne lepingu sõlmimist olema kindel, et liisitav sõiduk talle ikka päriselt meeldib.”

Rendi osas on asi lihtne: kliendil on ainult üks variant – auto tuleb perioodi lõpus lihtsalt Avisele tagastada. Kuid liisingu puhul on kliendil võimalik valida kolme variandi vahel: osta sõiduk välja, tagastada see Avisele või liisida uus meelepärane neljarattaline. 

Üks täiendab teist 

Täisteenusliising ja -autorent toimivad omavahel nagu sümbioos. Kahe osakonna vahel käib tihe suhtlus ning üks teenus toetab pidevalt teist.  “Tuleb sageli ette, et klient sõidab mitu kuud rendiautoga ning see hakkab talle nii väga meeldima, et otsustab selle täisteenusliisingusse võtta,” räägib Rits ja lisab, et üldjuhul tuleb liisingu hind ka rendi hinnast soodsam ning on pikemas perspektiivis kliendi jaoks mõistlikum. 

Tamm räägib aga, et kui klient soovib autot vaid pool aastat kasutada, suunatakse tema päring rendiosakonnale edasi. “Alati leiame kliendile tema jaoks parima lahenduse,” lisab ta. 

Rendi puhul on kindlasti suur pluss see, et sõiduk on kohe olemas. “Meie autopargis on üle 60 sõiduki ja valikut igale maitsele. Leidub nii pisikesi sõidukeid kui premium-klassi maastureid. Enamasti saab klient auto samal päeval kätte,” toob Rits välja rentimise plusse ja lisab, et Flex autopargi sõidukid on maksimaalselt 1–2 aastat vanad

Täisteenusliisingu puhul saab meelepärase sõiduki kätte 1–6 kuu kuuga, laoauto puhul paari nädalaga. Ritsi sõnul on tavapärane, et klient sõidab seni rendiautoga, kuni tema välja valitud sõiduk kohale jõuab. Ehk kui autot on kohe vaja, kuid samas rendipargist sobivat ei leia, saad teha kompromissi: seni, kuni tehas sõidukit teeb, saad rendikaga ringi sõita ja hiljem juba autoga, mis on täpselt “see õige”. 

Kõik on võimalik 

Rits sõnab, et Avis on väga kliendikeskne ja alati saab sõlmida erinevaid kokkuleppeid. “Meie rendipark asub küll Tallinnas, kuid lisatasu eest võime kliendile sõiduki viia kasvõi Võrru,” täpsustab ta ja lisab, et soovi korral saab rendiauto jätta ka Lätti või Leetu.

Sarnaselt täisteenusliisingule kaasneb pikaajalise autorendiga Avise mugav autoabi. “Klient saab digitaalselt puksiiri tellida ja näeb kaardilt, kui kaugel puksiirijuht asub – sama mugav nagu äpitakso tellimine,” räägib Tamm. Teenus toimib nii Eestis kui mujal Euroopas. 

Samuti on võimalik kasutada Avise digitaalset kahjukäsitlust. Kui parklas juhtus väike “kriipimine”, saab selle mugavalt telefonitsi ära vormistada. Tamme sõnul hoiab see kokku 75 protsenti autoomaniku ajast. 

Autot broneerides saab mugavalt valida meelepärase rendiperioodi, omavastutuse ja läbisõidu. 

Kuid kumb on mulle õige? 

Tamme sõnul taandub valik täisteenusliisingu ja -rendi vahel paljuski inimtüübile. “Mõni ei soovi end näiteks pikaajalise kohustusega siduda,” arvab ta. “Liising on pikk ja siduv, rent aga lühiajaline ja paindlikkum lahendus.”

Rits lisab, et pikaajalist autorenti kasutavad näiteks ettevõtted, kelle tiimiga on liitunud uus töötaja, kuid veel ei olda kindlad, kuidas koostöö sujuma hakkab. “Ka need, kes vaid suvel Eestis viibivad, rendivad hea meelega. Lühidalt öeldes sobib täisteenus-autorent neile, kel on ajutiselt pikemaks perioodiks sõidukit vaja või kes pole veel kindlad, et soovivad teatud sõidukit liisingusse võtta,” sõnab ta. 

Avis Leasing

Unustage inflatsioon

Uncategorized @lt

Hello world!

Welcome to MYAVIS. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!